vrijdag 26 juli 2013

Justinus de Beyer (1821-1865), Burgemeester van Renkum ca 1850

Bron: http://home.arcor.de/e.debeyer/DEBEYER/BETUWE/Gelderland/NIJMEGEN/Justinus6.html

Home  Geschiedenis  Wapen  Stamboom

Gelderse Tak
 
Justinus 6 de Beyer werd geboren op 14.7.1821 te Nijmegen en stierf op 7.11.1865 te Renkum en werd op de begraafplaats direkt achter zijn huis begraven. Zoon van Philip.
Hij was burgemeester van Renkum en Scherpenzeel.
Hij was erg kunstzinnig en musikaal, hij kon verschillende instrumenten bespelen. Hij is de dedicatee van de Trois Nocturnes van de in Utrecht actieve en geboren gitarist/componist K.A.Craeyvanger (1817-1868).
Bijgevoegd  de voorplaat van dit werk.


Karel Arnoldus Craeyvanger (1817-1868) de componist van dit werk was een Utrechtse violist, dirigent, baszanger, componist en gitarist.  Waarschijnlijk gaf hij ook gitaarles en was J. de Beyer een van de mensen die bij hem les hadden (maar dat is een pure gok).
  
Hij was depressief en pleegde waarschijnlijk zelfmoord. Zijn vrouw stierf  5 jaar later in Nijmegen. Hierdoor werden hun kinderen door de fam. Six opgevoed. Deze waren terecht boos over het onverantwoordelijk gedrag van Justinus en gaven twee van de kinderen (Egbert en Willem) de goedkoopste, maar nette, opvoeding: officiersopleiding in Ned. Indieen. Een derde, Justinus, vertrok naar Amerika en zoon Philip naar Belgie. Zijn dochter Elisabeth pleegde zelfmoord in Londen.  Alleen Anna Maria trouwe op stand met Jan Willem Cramerus. De fam. Six behielt de erfstukken van de fam. de Beyer zoals de fam. schildereien. Jarenlater zag kleinzoon Egbert deze in een huis van de fam. Six aan de muur hangen, toen hij hier op bezoek was om te zien hoe een cetrale verwarming werkte. Ook ik, werderom een kleinzoon, nu van Egbert, zag in 1985 ziver bestek met fam. wapens van Maria de Beyer en van der Bruggen uit 1800 en schildereien vanJacob de Beyer en Elisabeth Mondekens uit 1630, bij de fam. Six in Wassenaar.
Kotom de hele fam. viel uit elkaar door deze vroege dood van de beide ouders.

Hij trouwde op 22.4.1847 te Utrecht met Anna Helena (Baronesse) Six.
huis van Justinus in Renkum
"De Blauwe Spar", Dorpsstraat 171, Renkum
      
graf van Justinus in Renkum direkt achter zijn huis
Uit dit huwelijk zijn 6 kinderen geboren :

Philip 3.
Willem 1.
Justinus 7.
Elisabeth 1.
Leonard.
Anna Maria.      
Egbert 1 (D).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten